قالب های بادی

قالب های بادی و تزریق
یکی از روش های تولید قطعات پلاستیکی تو خالی مانند انواع ظروف و بطری ها روش بلو مولدینگ یا استفاده از قالب های بادی است . در این شیوه عمدتا به دو صورت استفاده از پری فرم اولیه و یا اکسترود گرم مواد و شکل گیری بطری با استفاده از دمش باد صورت می گیرد .
روش ساخت و طراحی قالب های بادی و پت متفاوت با روش تزریق پلاستیک است.

نمونه قالب گیری دمشی اکسترودی انواع ظروف شامپو و یا مایع دستشویی و یا انواع گالن ها است .

نمونه قالب گیری دمشی با استفاده از قطعات اولیه تولید شده ( به روش تزریقی ) یا پری فرم انواع ظروف نوشابه می باشد .

نمونه قطعات تولید شده به این روش : بطری ریمل خانم ها ! بطری قطره های استریل چشمی و …

قالب گیری بادی توام با کشیدن

در این روش پلاستیک فرم گرفته(مذاب) از طریقه اکسترود به قالب تزریق شده و قبل از اینکه در قالب به آن باد دمیده شود کشیده می شود که این عمل دیواره جانبی نازک تر، مقاوم تر و درخشنده تر می شود و سر و ته بطری با درخشش کمتر و ضخامت بیشتر ایجاد می شود و قابلیت نفوذپذیری به گاز CO2 و رطوبت در آن کاهش می یابد.

بطری PVC با استفاده از این روش تولید می شودکه در بسته بندی روغن های خوراکی، آب میوه جات و کنسانتره ها از آن استفاده می شود.

قالب گیری تزریقی بادی برای تولید اشیاء توخالی در مقادیر زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد اصلی آن عبارتند از تولید انواع بطری، ظروف آب میوه و دیگر ظروف تو خالی کوچک است. قالب گیری تزریقی بادی در مقایسه با قالبگیری بادی اکستروژنی برای تولید بطری های با کیفیت بالای بصری و ابعادی بکار می رود.این فرایند برای تولید هر دو نوع ظروف باریک و دهان گشاد ایده آل است و تولید آنها را به طور کامل و بدون فلش به پایان می رساند.

قالب گیری دمشی فشاری، ساده ترین نوع قالب گیری دمشی است. ماده پلاستیکی به شکلی لوله مانند، از روزنه ی اکسترودر، با فشار خارج شده و در محفظه ی یک قالب که دیواره ی آن با آب خنک می شود، قرار می گیرد. وقتی که قالب بسته می شود، هوا از قسمت بالایی یا گردنه ی محفظه به درون لوله ی پلاستیکی تزریق می شود. این مرحله درست مثل باد کردن بادکنک است. وقتی که ماده پلاستیکی داغ، باد کرده و به دیواره قالب می رسد، منجمد می شود . و حالا ظرف پلاستیکی تولید شده، شکل صلب خود را حفظ می کند.

قالب گیری دمشی فشاری برای گستره ی متنوعی از ظرف ها با شکل ها و اندازه ها و دهانه های مختلف کاربرد دارد. بعضی از ماشین های اکستروژن، می توانند در هر ساعت ۳۰۰ تا ۳۵۰ بطری، تولید کنند. ظروف تولید شده با روش دمشی فشاری، می توانند با وزن های متفاوتی تنظیم شوند. به طور کلی این قالب ها بسیار ارزان تر از قالب های دمشی تزریقی هستند و زمان ساخت آنها نیز کوتاه تر است.

از مزایای قالب گیری دمشی فشاری، می توان به نرخ بالای تولید، هزینه ی کم ابزار و تولید وسیع ماشین های آن اشاره کرد.  معایب آن هم معمولا شامل نرخ ضایعات بالا، کنترل محدود روی ضخامت دیواره و مشکلات اصلاح و برش پلاستیک های اضافه است.

قالب گیری دمشی فشاری، می تواند برای انواع مختلفی از پلاستیک ها مثل HDPE،PC, PP و PETG  استفاده شود.

قالب گیری دمشی فشاری، سرمایه گذاری اولیه نسبتا کمی برای تجهیزات نیاز دارد.

قالب گیری دمشی فشاری، برای تولیدات کوچک بسیار مناسب است.

دیدگاه

avatar
  دنبال کردن نظرات -  
اعلان